Kossuth Lajos Általános Iskola, Nagykőrös
Bejelentkezés
Betöltés...
Kedves Látogató!
Regisztráció
A regisztrációt csak abban az esetben tudjuk elfogadni, ha a Név mező kitöltésekor a teljes nevet megkapjuk! Abban az esetben, ha ez nem történik meg, töröljük a regisztrációt
 Hírlevél
e-mail cím
Névnapok
Köszöntjük minden kedves Gabriella nevű olvasónkat! Ma 2019. december 12. van.
Akadálymentes nézet
Írjon nekünk!
Címzett
Név
E-mail
Üzenet
Betöltés...
Egálnet Díjátadó Ünnepség
2007. november 29-én került sor a Magyar Telekom Nyrt. Internettel az Egyenlő Esélyekért Porgramja (EGALNET) által meghirdetett honlapkészítő versenyének eredményhirdetésére. 
A versenyen "Iskolák, szakkörök" kategóriában is első helyezést értünk el honlapunkkal valamint különdjíban is részesültünk. Számítógépet, nyomtatót, monitort, jogtiszta szoftvereket, laptopot és más hasznos kiegészítőket kaptunk ajándékba. A díjátadásra Budapesten került sor, a Telekom Nyrt. székházában, ahol Novák Péter fogadta a vendégeket, köztük a mi 14 fős csoportunkat is. Már ez is nagy élmény volt, hát még a folytatás! A kedves hangú köszöntés után minden versenyben résztvevőnek be kellett bemutatnia a honlapját. Nagy tapsot kaptunk, s az elismerő pillantásokat látva büszkén vártuk az eredményhirdetést.
A díjkiosztó gála zárásaként fogadáson vettünk részt. Az Egalnet 3. születésnapját csakis egy három emeletes tortával lehetett megünnepelni, ekkor aztán már nagyon szerencsésnek éreztük magunkat, hogy mi képviselhettük diáktársainkat.
Feledhetetlen napot töltöttünk Budapesten, s reméljük, hogy jövőre is ott lehetünk a győztesek között, mivel a verseny folytatódik.
További linkek itt tekinthetők meg:
íGY KÉSZÜLT A HONLAPUNK
Az alábbi kis bemutató hangzott el az Egálnet Honlapkészítő verseny díjkiosztóján
Tisztelt Hallgatóság!
A mi iskolánk a Kossuth Lajos Általános Iskola, mely az Alföld szívében, Nagykőrösön található. Itt élünk mi, és tanulunk – többé-kevésbé szorgalmasan, és élvezzük a diákélet minden pillanatát.
Az utóbbi hónapokban nagy lelkesedéssel vettünk részt az informatika órákon, mert olyat tehettünk, amit még soha: honlapot szerkesztettünk. Rendkívül izgalmas feladat volt megtervezni, mi legyen benne, milyen rovatokból álljon, milyen színű legyen. Természetesen szörföztünk egy kicsit az Interneten, hogy megnézzük, mások hogyan mutatják be iskolájukat, mi az, aminek illik benne lenni.
Kíváncsian vártuk a diáktársak véleményét, kritikáját, mi maradjon, mit változtassunk. Végül elkészült a honlapunk, mely valóban a miénk, hiszen mi készítettük.
 
Az iskola honlapja az igazgató bácsi köszöntőjével, az iskolánk és az iskolai alapítvány bemutatásával kezdődik. Még fiatal az alapítvány, alig két éves, de már most is sokat segít az iskolában folyó tevékenységek anyagi támogatásában.
A bemutatkozások alatt pedig sok-sok kép található a suli rendezvényeiről. Úgy tapasztaltuk, ezeket szívesen nézegetik a diáktársaink, elvégre büszkék lehetnek azok, akik felkerültek a Netre.
 
A fenti menüsorban praktikus oldalakat tettünk:
A legfontosabb és legérdekesebb talán a Fórum. Közvéleménykutatás után kerültek fel azok a témák, amikhez hozzászólhatnak az érdeklődők. Nagyon megörültünk, amikor már nemcsak a jelenlegi kossuthos diákok hozzászólásait olvastuk, hanem másokét is.
 Az Elérhetőség megadását is fontosnak tartottuk, hiszen ha valaki írni szeretne az iskolának, akkor ismernie kell a levelezési címét, és e-mail címét is. Egy térképes Internet címet is megadtunk, hogy könnyebben megtalálhassanak bennünket a hozzánk igyekvők. Ez azért is fontos, mert nagyon sok megyei, országos rendezvényt szervez az iskola, és gyakran jönnek hozzánk versenyzők, vendégek az ország távoli részeiből is.
Partnereink részen azokat az intézményeket, cégeket soroltuk fel elérhetőségeikkel együtt, akik segítik iskolánkat. Így elsőként Nagykőrös város Önkormányzatát, ők a fenntartóink, ők gondoskodnak arról, hogy egyáltalán működhessen a suli.
Rögtön ezután következik a Magyar Telekom Nyrt., hiszen ők adják honlapunkhoz az inernetes tárhelyet
Majd jön az IWIW, ezen a közösségi felületen gyűjtjük a suli ismerőseit.
Végül a Freemail, ezen a levelezőrendszeren keresztül kommunikálunk a külvilággal
 
 
Az almenüben a legfontosabb dolgokat gyűjtöttük össze:
Az iskoláról . Itt egy rövid ismertető olvasható az iskolánkról.
 
Kossuth Lajos - névadónk. Iskolánkban nagy szerepet szánunk a történelmi hagyományaink ápolásának. Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy iskolánk névadójának emlékét ezen a fórumon is méltóképpen őrizzük.
 
A rólunk írták részen a nagykőrösi sajtóból azokat a cikkeket jelentetjük meg, amelyek az iskoláról vagy az iskolában járó, tanító diákokról, pedagógusokról szólnak.
 
A honlap nagyon jó és gyors lehetőség arra, hogy az iskolai híreket közzétegyük.
 
Iskolánkban nagyon jó diákönkormányzatműködik, ők szervezi az iskolai rendezvények, ünnepségek, versenyek, kirándulások egy részét. Illendőnek tartottuk, hogy ők is külön almenüben szerepeljenek.
 
Az a megtiszteltetés érte iskolánkat, hogy mi rendezhettük meg néhány hete az ARANY JÁNOS ORSZÁGOS SZAVALÓVERSENYT. A versenyben sokat segítettünk mi is, mind a szervezésben, mind a lebonyolításban. A mintegy 150 résztvevővel óriási mértékben megkönnyítette a kommunikációt, az akkor már jól működő honlapunk.
 
 
Akik az iskola működésére is kíváncsiak a Dokumentumok részben megnézhetik a fontosabb iratainkat (Alapító okirat, Házirend, Munkaterv, Pedagógiai program)
 
 
A honlapunk fórumát csak bejelentkezett személy tudja használni, ezért fontos a regisztráció.
 
Terveink szerint negyedévente hírlevelet fogunk szerkeszteni, és ezt elküldjük azoknak a felhasználóknak, akik ezt igénylik.
 
 
Fontosnak tartjuk az esélyegyenlőség szem előtt tartását is, ezért honlapunknak úgynevezett akadálymentes nézete is van.
 
Egyenlőre eddig jutottunk a honlap szerkesztésében, de továbbra is aktívan dolgozunk, hogy még tökéletesebb legyen.
 
Tisztelettel megköszönöm a Magyar Telekom Nyrt. Munkatársainak, hogy megrendezték ezt a honlapkészítő versenyt, biztosították hozzá a feltételeket, s így sokat tanulva dolgozhattunk iskolánk hírnevének öregbítésén.
Minden kedves munkatársuknak további sok sikert, eredményes munkát kívánunk.
 
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.