Kossuth Lajos Általános Iskola, Nagykőrös
Bejelentkezés
Betöltés...
Kedves Látogató!
Regisztráció
A regisztrációt csak abban az esetben tudjuk elfogadni, ha a Név mező kitöltésekor a teljes nevet megkapjuk! Abban az esetben, ha ez nem történik meg, töröljük a regisztrációt
 Hírlevél
e-mail cím
Névnapok
Köszöntjük minden kedves Gabriella nevű olvasónkat! Ma 2019. december 12. van.
Akadálymentes nézet
Írjon nekünk!
Címzett
Név
E-mail
Üzenet
Betöltés...
Az iskoláról
A nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola
A nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola közel 150 éve neveli, oktatja a gyermekeket. Két telephelyen működik az intézmény, a felső tagozat az 1991-ben épült iskolaépületben tanul. A termek szépek, világosak, jól felszereltek. Sportcsarnok, konditerem áll a sportolni szerető gyerekek rendelkezésére. Az alsó tagozat a Patay úti épületben dolgozik, ahol folyamatos fejlesztéssel igyekszünk minden lehetőséget biztosítani a zavartalan nevelő-oktató munkához. 
A környezeti nevelésre, az idegennyelv-oktatásra és a kézügyesség fejlesztésére szintén fokozott figyelmet fordítunk. A főépületben könyvtár, korszerű számítógép-hálózat, internet várja a tanulókat.
Az iskola aktívan kapcsolódik be a város közművelődési és sportéletébe. Számos rendezvénynek ad otthont, öregbítve a város hírnevét, emellett önálló kezdeményezéseink is vannak.  Minden évben megünnepeljük. névadónk, Kossuth Lajos születésnapját, ahol ünnepélyes keretek között fogadjuk iskolapolgárrá a második osztályos diákokat. A Tudományok, hagyományok, művészetek hetén minden tehetséges diák lehetőséget kap a szereplésre, versenyzésre. A Medve László tornaverseny a város egyik legrangosabb sporteseményévé nőtte ki magát.
Meghitt hangulatú közös programokon készülünk karácsonyra, a szeretet ünnepére. Márciusban a Kossuth-hét keretén belül az ötödikesek névadópróbáját tartjuk. Évente többször rendezünk környezetnevelési napokat. Tanulóinkat arra neveljük, legyenek büszkék magyarságukra, nemzeti jelképeinkre.
Az aulában neves művészek, valamint diákjaink alkotásaiból nyílt kiállításokat tekinthetnek meg a gyerekek és az ide látogató vendégek. Többféle szakkör közül választhatnak az érdeklődők szabadidejük hasznos eltöltésére.
Tehetséges tanulóink számos országos, megyei, területi versenyen indulnak, ahol évek óta kiemelkedő eredményt érnek el. Versenyek szervezését és vezetését is szívesen vállalja iskolánk. Sok segítséget kapunk szakmai munkánkhoz az Apáczai Kiadótól, melynek örökös bázisiskolája lettünk.
A szabadidő hasznos eltöltéséhez változatos diákönkormányzati és iskolai programokat ajánlunk. Nyáron Balatonakalin táboroztatjuk a pihenni vágyókat.